Terug

Volg Vandaag Inside

Sébastien Haller: 'Ik wil iedereen vertellen dat ik me goed voel'

Sébastien Haller: 'Ik wil iedereen vertellen dat ik me goed voel'

30 aug 2022, 10:28

Sébastien Haller heeft in een interview met ESPN laten weten dat het goed met hem gaat. De 28-jarige spits verruilde Ajax deze zomer voor Borussia Dortmund. Hij was nog geen twee weken in Duitsland toen er een kwaadaardige tumor bij hem werd ontdekt.

"Het eerste dat ik dacht was: kom op, ik ben hier pas tien dagen en ik kan niet eens spelen voor de club", zegt hij daarover. "We hebben veel gedaan voor deze transfer. Iedereen was blij en ik wilde erg graag spelen. Ze hebben zo'n 30 miljoen euro betaald en ik kan maanden niet spelen. Dat lijkt niet op een goede deal dacht ik toen, maar als je dan verder nadenkt, zie je dat je er niets aan kon doen."

Haller voelde zich tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet helemaal fit en had last van een raar gevoel in zijn buik. Hij besloot zich uiteindelijk na te laten kijken. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij een tumor bij een zaadbal had. De international van Ivoorkust werd eind juli geopereerd. "In 24 uur heb ik heel wat testen gedaan. We moesten wachten op de operatie om te zien wat het precies was. Daar zagen ze het meteen. Als je het woord hoort, is dat schrikken."

De spits moet een chemotherapiebehandeling ondergaan en dan wacht een lange revalidatieperiode. "Het belangrijkste is dat ik niet te veel spiermassa verlies. Ik moet fit blijven en een maand voordat ik terugkeer op het veld, zal ik weer wat werk gaan doen met de bal. Nu is het het belangrijkste dat mijn lichaam goed aanvoelt."

Haller werd vorig seizoen met 21 doelpunten topscorer in de Eredivisie. Hij ontving daarom de Willy van der Kuijlen-trofee.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.