Terug

Volg Vandaag Inside

Scorende Weghorst helpt Wolfsburg aan zege in Bundesliga

Scorende Weghorst helpt Wolfsburg aan zege in Bundesliga

8 nov 2020, 18:56

Mede dankzij een doelpunt van Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg met 2-1 gewonnen van TSG 1899 Hoffenheim. Het betekende de tweede zege van Wolfsburg in de Bundesliga, dat daarnaast al vijf keer gelijk speelde. De ongeslagen ploeg van trainer Oliver Glasner staat met 11 punten in de subtop van de Duitse voetbalcompetitie.

Weghorst tekende na 25 minuten voor de 2-0 uit een voorzet van Renato Steffen, die de openingstreffer voor zijn rekening had genomen. Weghorst heeft nu in de Bundesliga evenveel doelpunten in het shirt van Wolfsburg gemaakt als landgenoot Bas Dost, die 36 keerde scoorde voor de club tussen 2012 en 2016.

Nadat Weghorst in de slotfase een strafschop had gemist, werd het nog behoorlijk spannend. Sargis Adamyan maakte de 2-1 en Munas Dabbur kon in de extra tijd uit een penalty de stand gelijk trekken. Net als Weghorst faalde hij echter.

Bij Hoffenheim had de 18-jarige verdediger Melayro Bogarde, jeugdinternational van Oranje, een basisplaats. Het neefje van Winston Bogarde werd in de slotfase gewisseld. Bogarde debuteerde eerder dit jaar bij Hoffenheim in de Bundesliga.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.