Terug

Volg Vandaag Inside

'Schuurs komt tekort voor het niveau van de Champions League'

'Schuurs komt tekort voor het niveau van de Champions League'

4 nov 2020, 12:47

Na twee hectische dagen is Ajax weer helemaal terug in de strijd om een plaats in de achtste finales van de Champions League. De koploper van de eredivisie won, met matig spel, het uitduel met Midtjytlland met dank aan een flitsende openingsfase (1-2). Valentijn Driessen, Chef Voetbal van de Telegraaf, heeft het Champions League-duel bekeken en zag één Ajacied de kar trekken, en één Ajacied door het ijs zakken in Denemarken.

Valentijn laat zich in zijn column in de Telegraaf lovend uit over Ajax-aanvoerder Dušan Tadić, die vanwege de coronaperikelen een paar uur later dan de A-selectie voet op Deense bodem zette. 'Tadić speelde foutloos en liet evenals de vorige twee seizoenen in de Champions League zien dat hij de best beschikbare spits van Ajax is. Hij scoort, geeft assists, is bijna altijd aanspeelbaar, balvast en maakt de goede keuzes in de voortzetting. In deze rol is Tadic de kapstok van het elftal.'

Minder enthousiast was Valentijn over Ajax-verdediger Perr Schuurs, die dinsdag centraal achterin geflankeerd werd door Lisandro Martinez. De Limburger had het net als tegen Atalanta Bergamo zwaar, zag Valentijn. 'Schuurs komt tekort voor het niveau van de Champions League. Op snelheid en in één-tegen-één-duels laten middelmatige spitsen de Limburger te vaak hun hielen zien. Ook met het positie kiezen ten opzichte van de aanvallers heeft hij veel moeite.

Weliswaar komt Schuurs net kijken op topniveau en speelde hij vorig seizoen meer in de Eerste Divisie dan in de Eredivisie; hij zal zich sneller moeten ontwikkelen om het niveau wat Ajax najaagt bij te kunnen benen', concludeert Valentijn Driessen.

Johan Derksen is het eens met zijn Veronica Inside-collega. Johan vond Schuurs dinsdag tegen FC Midtjylland opnieuw de zwakste schakel: ‘Dat kan niet op dit niveau!’

Halverwege de groepsfase leidt Liverpool met negen punten, gevolgd door Ajax en Atalanta met vier punten en Midtjylland met nul punten. De nummers 1 en 2 overwinteren in de Champions League, de nummer 3 mag verder in de Europa League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.