Terug

Volg Vandaag Inside

Schulting maakt favorietenrol waar en pakt goud op 1000 meter!

Schulting maakt favorietenrol waar en pakt goud op 1000 meter!

11 feb 2022, 13:46

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft net als vier jaar geleden de olympische titel op de 1000 meter gewonnen. De 24-jarige Nederlandse nam in de finale in het Capital Indoor Stadium al vroeg de kop en stond die niet meer af. De Zuid-Koreaanse Min-jeong Choi werd tweede en de Belgische Hanne Desmet werd derde.

Voor Schulting is het haar vierde olympische medaille. Eerder deze Spelen won ze zilver op de 500 meter en vier jaar terug behaalde ze met de vrouwenaflossingsploeg brons.

Het toernooi is voor Schulting, die als grote favoriete op meerdere afstanden naar China reisde, nog niet voorbij. Ze komt zondag met de Nederlandse rijdsters in actie in de A-finale van de aflossing. Het toernooi eindigt woensdag met de 1500 meter. Op de gemengde aflossing wist de Friezin geen medaille te pakken, omdat ze in de halve finales onderuit gleed.

Op Schulting na weten de Nederlandse shorttrackers bij de Spelen niet te imponeren. Xandra Velzeboer en Selma Poutsma ontbraken in de finale van de 1000 meter. Ook op de andere gereden afstanden wisten de shorttracksters individueel niet te verrassen.

Voor de Nederlandse mannen zit het olympische toernooi er zelfs al op. Een medaille bleef uit.

'Het is een enorme opluchting,' bekende Schulting ruim na afloop van haar wedstrijd. 'De laatste halve ronde kneep ik 'm wel. Gelukkig bleef ik die Zuid-Koreaanse net voor.' Schulting doelde daarmee op Minjeong Choi, die voor de Belgische Hanne Desmet zilver pakte.

'Op deze afstand stond de meeste druk,' vervolgde Schulting, die vier jaar geleden ook olympisch goud pakte op de kilometer. 'Die druk is er op het EK en WK ook, maar die toernooien zijn wel vaker. De Spelen zijn maar eens in de vier jaar.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.