Terug

Volg Vandaag Inside

Schulting bijna klaar voor rentree na fysiek zwaar jaar: 'Belangrijkste dat ik weer gezond word'

Schulting bijna klaar voor rentree na fysiek zwaar jaar: 'Belangrijkste dat ik weer gezond word'

29 dec 2023, 20:44

Suzanne Schulting kwam de eerste helft van het seizoen niet in actie. In het najaar zorgde een valpartij, waarbij ze geraakt werd door de schaats van ploeggenote Xandra Velzeboer, voor een nieuwe tegenslag.

De onderstaande schokkende foto's laten zien hoe diep het 'schaatsmes' door Schulting haar rug doorkliefde. Uit onderzoek bleek dat er geen spieren zijn geraakt, wel moest de snijwond op haar rug gehecht worden. Volgens Schulting belemmert het haar niet tijdens het schaatsen.

*Let op: de onderstaande foto’s kunnen als schokkend worden ervaren*

Beeld: Suzanne Schulting

Beeld: Suzanne Schulting

Beeld: Suzanne Schulting

Beeld: Suzanne Schulting

Beeld: Suzanne Schulting

Beeld: Suzanne Schulting

Schulting ontbreekt in de selectie voor de EK shorttrack in Polen. Schulting mikte in eerste instantie op een rentree bij de EK, maar besloot te kiezen voor een extra trainingsprogramma. Ze richt zich nu op de wereldbekerwedstrijden in februari en maart en mogelijk de WK in Rotterdam. "Uiteindelijk is het allerbelangrijkste niet het WK, maar dat ik weer gezond word. En dat ik volgend jaar, in de zomer, weer volledig kan aansluiten. Dat er dan geen problemen zijn en ik me geen zorgen hoef te maken", zegt ze bij de NOS.

Vermoeidheidsklachten Schulting hadden ook te maken met cmv-virus

De vermoeidheidsklachten van shorttrackster Schulting bleken niet alleen te maken te hebben met overtraindheid, maar ook met een besmetting met het cytomegalovirus (CMV). Dat zegt Schulting in een interview met de NOS.

Schulting, die tijdens de WK in maart drie gouden medailles won, was na afgelopen seizoen oververmoeid en moest verplicht rust nemen. Ze onderging medische testen in Brussel om een verklaring te vinden voor haar vermoeidheid. "Daar kwam uit dat het helemaal niet goed was. Dat mijn lichaam eigenlijk gewoon echt op was. Het herstelde niet meer", zegt ze bij de NOS. "Wat uit die testen kwam, is dat ik het CMV-virus in mijn lijf heb gehad. Dat is het broertje van Pfeiffer. Dat geeft behoorlijke vermoeidheidsklachten."

De shorttrackster kreeg het advies drie tot vier maanden complete rust te nemen. Inmiddels zegt Schulting weer op 'negentig procent' te zitten. Een maand geleden zorgde de uitslag van een fietstest voor opluchting. "Daar is uitgekomen dat ik heel erg goed op weg ben. Er zit echt een stijgende lijn in. Dat was heel fijn om te horen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.