Terug

Volg Vandaag Inside

Schreuder wil Antony nog niet kwijt: 'Ajax speelt in de Champions League en United niet'

Schreuder wil Antony nog niet kwijt: 'Ajax speelt in de Champions League en United niet'

21 aug 2022, 17:51

Alfred Schreuder heeft na de uitzege op Sparta Rotterdam (0-1) benadrukt dat hij wil dat Antony bij de club blijft. "We hebben deze zomer al vijf of zes basisspelers verloren", doelde hij op Lisandro Martínez, Sébastien Haller, Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch, Nicolás Tagliafico en André Onana. "Ik wil eigenlijk niet nog een belangrijke speler kwijtraken."

Antony ontbrak bij Ajax omdat hij met zijn hoofd bij een transfer naar Manchester United is, waar hij zeer waarschijnlijk drie keer zoveel kan verdienen. "Het is lastig en ik begrijp zo'n jongen", zei Schreuder. "Maar je speelt bij Ajax, dan komen er wel meer clubs voorbij. Ajax speelt in de Champions League en United niet."

Ajax heeft naar verluidt een eerste bod van 80 miljoen euro op Antony afgewezen. "Dat is absurd veel geld", zei Schreuder bij ESPN. "Of we ook nog een hoger bod kunnen weigeren, dat is niet aan mij. Dan moet je bij de leiding van de club zijn. Maar ik wil hem niet kwijt. En volgens mij zit Ajax nog wel redelijk bij kas."

Zonder Antony speelde Ajax een stuk minder goed dan vorige week tegen FC Groningen (6-1). Schreuder besloot de Braziliaan te vervangen door Steven Berghuis. "Dat is een ander type speler", erkende hij. "Steven gaat vaak voor de combinaties, Antony voor de actie."

Ajax speelde soms slordig tegen Sparta, maar Schreuder was redelijk tevreden. "Het kon soms wel een tempo hoger en we hadden die tweede treffer moeten maken. Maar we hebben het duel wel gecontroleerd en weinig tot niets weggegeven. Drie competitiewedstrijden en 9 punten is prima."

Steven Bergwijn maakte het enige doelpunt voor Ajax. "Je kan niet altijd met 6-1 winnen", zei de aanvaller. "Maar ik snap dat het er stroef uitzag. Of we Antony misten? Berghuis heeft andere kwaliteiten en dat heeft hij ook laten zien. Maar met Antony hebben we meer diepgang. Of ik met Antony over de Premier League heb gesproken? Nee, hij spreekt niet zo goed Engels en ik geen Portugees."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.