Terug

Volg Vandaag Inside

'Schreuder was tegen de komst van Heitinga bij het eerste elftal'

'Schreuder was tegen de komst van Heitinga bij het eerste elftal'

30 jan 2023, 21:00

Alfred Schreuder was naar verluidt geen voorstander om John Heitinga over te hevelen naar de hoofdmacht van Ajax. De directie van Ajax wilde de voormalig trainer van Jong Ajax toevoegen aan de staf van Schreuder om voor opschudding te zorgen in de selectie.

Dat plan werd concreet na een dramatische reeks van Ajax met zeven opeenvolgende wedstrijden zonder zege in de Eredivisie. Heitinga bereikte naar eigen zeggen donderdagmiddag een mondeling akkoord met zijn nieuwe functie bij Ajax 1. Schreuder was het daar echter niet mee eens, zo weet Valentijn Driessen.

"Ik hoorde dat Schreuder zwaar tegen de komst van Heitinga bij het eerste elftal was", vertelt Valentijn bij ESPN. "Hij zou dat eigenlijk niet accepteren." Uiteindelijk kwam het nooit tot een samenwerking tussen Schreuder en Heitinga. Na een 1-1 gelijkspel werd Schreuder donderdagavond op straat gezet; Heitinga schoof vervolgens door als interim-trainer.

Volgens Valentijn is dat een goede zet van Ajax. "Hij kent iedereen, is mee geweest op trainingskamp naar Marbella en de aanvoerder en vice-aanvoerder zeggen iets in het openbaar. Hij kent de club en de lijntjes. Als je hem nu de kans niet geeft, dan zie je het niet in hem zitten. Volgens mij is dit het ideale moment om in te stappen", besluit de vriend van de show.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.