Terug

Volg Vandaag Inside

Schreuder reageert op ‘Schreuder, rot op’-spreekkoren van thuispubliek

Schreuder reageert op ‘Schreuder, rot op’-spreekkoren van thuispubliek

5 okt 2022, 09:20

Trainer Alfred Schreuder probeerde na de grootste Europese nederlaag ooit voor Ajax de rust te bewaren. "We moeten dit met z'n allen recht trekken en karakter tonen", zei hij na de 1-6 tegen Napoli. "Dit is niet goed, dat is duidelijk. Maar of je het dan een crisis of wat anders noemt, dat maakt me niet zoveel uit."

De supporters van Ajax keerden zich in de tweede helft tegen hun eigen ploeg en trainer. 'Schreuder, rot op', klonk het door het stadion. "De emoties bij de fans begrijp ik", zei Schreuder. "Maar wij moeten rustig blijven. Dat zal ik ook altijd doen. Maar dat dit een tik is, lijkt me duidelijk."

Schreuder had vooraf niet verwacht dat het verschil tussen Napoli en Ajax zo groot zou zijn. "Ik wist dat zij momenteel in grote vorm zijn. Wij wilden lef en moed tonen. Aan de bal maakten we te veel fouten. We hebben niet goed verdedigd en maakten geen goede keuzes in de opbouw."

De trainer van Ajax verwees naar de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Liverpool (2-1), nu drie weken geleden. "Toen kreeg ik nog vragen of dit het beste Ajax was van de laatste jaren. Nu is dat anders. We hebben deze zomer veel wisselingen gehad. Aan het begin van het seizoen leek het er wel snel in te zitten, maar nu even niet."

Schreuder sprak zijn spelers nog niet toe na de wedstrijd. "Dat heeft nu geen zin. Dat komt morgen wel weer. Natuurlijk moet ik ook naar mezelf kijken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.