Terug

Volg Vandaag Inside

Schreuder dacht voor Blind aan systeemwijziging bij Ajax: 'Die afweging heeft hij gemaakt'

Schreuder dacht voor Blind aan systeemwijziging bij Ajax: 'Die afweging heeft hij gemaakt'

3 jan 2023, 00:00

Volgens Freek Jansen, Ajax-watcher namens Voetbal International, heeft het gedrag van Daley Blind invloed gehad op het besluit van Ajax om over te gaan tot een contractontbinding. Blind ging onder meer 'vol chagrijnig tekeer' na het verliezen van zijn basisplek.

"Stoorzender is een te groot woord voor Blind, maar ze hebben wel gemerkt dat hij vol chagrijn tekeerging vanaf het moment dat hij wissel kwam te staan", vertelt Jansen in het ESPN-programma Voetbalpraat. "Niet alleen zichtbaar op het veld, maar ook in de kleedkamer. De houding van Blind en Klaassen is een wereld van verschil. Dat heeft absoluut invloed gehad op de keuze van Ajax. Het was niet alleen Schreuder."

Alfred Schreuder zag voor Blind geen toekomst meer op de linksbackpositie. De trainer heeft wel nog gedacht aan een systeemverandering. "Wat in zijn hoofd speelde: hoe kan ik hem in zijn absolute kracht nog zetten bij ons? Het echte voetballende gedeelte", vertelt Jansen verder. "Daar heeft hij mee gespeeld. Hij heeft ook gespeeld met een ander systeem, misschien het 3-5-2-systeem van Oranje. Dat zijn allemaal afwegingen die Schreuder heeft gemaakt. Die maak je niet als je voor jezelf al gelijk hebt gezet: streep erdoor. Het is wel een besluit wat niet alleen door Schreuder is gedaan", aldus Ajax-watcher Jansen.

In Koffie met Valentijn, een online rubriek van Vandaag Inside, gaat de chef voetbal van De Telegraaf uitgebreid in op de huidige situatie bij Ajax. Bekijk het in de onderstaande video.

Koffie met Valentijn: 'Schreuder moet het vuile werk opknappen'
16:27
Koffie met Valentijn: 'Schreuder moet het vuile werk opknappen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.