Terug

Volg Vandaag Inside

Schreuder heeft geen interesse in trainerschap VfB Stuttgart

Schreuder heeft geen interesse in trainerschap VfB Stuttgart

21 okt 2022, 15:01

Alfred Schreuder heeft 'nul interesse' in de functie van hoofdtrainer bij VfB Stuttgart. "Ik heb die verhalen ook gelezen", zei hij over artikelen in de Duitse media die hem bij de laatste twee overgebleven kandidaten scharen. "Maar Ajax is een mooie club, ik heb het hier prima naar mijn zin."

Schreuder beet afgelopen zondag tijdens een persconferentie na de zege op Excelsior (7-1) flink van zich af. Hij verweet enkele journalisten dat ze zich niet aan de feiten hadden gehouden. Ook wilde hij duidelijk maken dat niemand anders dan hij de opstelling bepaalt. "Dat had ik wel voorbereid", zei hij. "Ik wilde mijn spelers beschermen en wat dingen rechtzetten."

Edwin van der Sar sprak afgelopen week tijdens een interview in Voetbal International zijn steun uit voor Schreuder. Hij vertelde dat Ajax even pas op de plaats moet maken na het vertrek van vijf belangrijke basisspelers. "Dat had hij misschien eerder kunnen doen", zei Schreuder. "Maar ik voelde al wel dat hij mij rugdekking geeft."

Schreuder herkent zich niet in de verhalen dat Danny Blind achter de schermen veel bepaalt bij Ajax. "Dat heb ik niet zo ervaren", zei hij over de oud-verdediger die uit de raad van commissarissen is gestapt toen hij als assistent van bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal aan de slag kon. "Volgens mij is hij nog steeds assistent bij Oranje", stelde Schreuder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.