Terug

Volg Vandaag Inside

Rangers wil actie van UEFA tegen racisme

Rangers wil actie van UEFA tegen racisme

19 mrt 2021, 10:18

Manager Steven Gerrard van de Schotse voetbalclub Rangers heeft de Europese federatie UEFA opgeroepen om actie te ondernemen tegen verdediger Ondrej Kudela van Slavia Praag. Kudela zou donderdagavond in de slotfase van het onderlinge duel in de Europa League een racistische opmerking hebben gemaakt tegen Glen Kamara. "Het is nu aan de UEFA. Ik hoop dat deze zaak niet onder het tapijt wordt geveegd", zei Gerrard.

Op tv-beelden is te zien dat Kudela tijdens een blessurebehandeling van één van zijn teamgenoten naar Kamara loopt en, met zijn hand er voor, iets in het oor van de middenvelder roept. Het leidde tot een flink opstootje in het toch al verhitte duel, met twee rode kaarten voor de Rangers.

Slavia Praag, dat in Glasgow met 2-0 won en zich daardoor plaatste voor de kwartfinales, ontkent in een verklaring op de website dat Kudela iets racistisch heeft gezegd. De Tsjechische club wijst vooral op het agressieve spel van de Schotse club. "Onze spelers hebben nog nooit te maken gehad met zulke ongekende agressie bij hun tegenstanders."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.