Terug

Volg Vandaag Inside

Schorsing AZ'er Svensson teruggebracht tot één duel

Schorsing AZ'er Svensson teruggebracht tot één duel

24 okt 2020, 14:00

AZ hoeft Jonas Svensson slechts één duel te missen. De aanklager had in zijn voorstel de Noorse verdediger twee duels (plus één voorwaardelijk) willen schorsen naar aanleiding van de rode kaart die hij vorige week ontving in het duel met VVV-Venlo. De tuchtcommissie achtte 'ernstig gemeen spel' bewezen, maar ging niet mee in de verhoogde strafeis.

Svensson werd in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (2-2) kort voor rust door arbiter Christiaan Bax met rood van het veld gestuurd na een tackle van achteren op Joshua John. AZ ging niet akkoord met het voorstel van de aanklager. Svensson kon, zo meldde de tuchtcommissie zaterdag, bij de zitting 'aannemelijk' maken dat hij de intentie had de bal te spelen. 'Maar hij heeft door de wijze waarop hij het duel is aangegaan te veel risico tot het blesseren van de tegenspeler genomen', oordeelde de tuchtcommissie.

Svensson wordt nu voor twee duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst en mist daardoor alleen het duel met ADO Den Haag van zondag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.