Terug

Volg Vandaag Inside

Scholes stelt zichzelf aan als nieuwe trainer van League Two-club

Scholes stelt zichzelf aan als nieuwe trainer van League Two-club

13 okt 2020, 10:06

Paul Scholes heeft zichzelf naar voren geschoven als interim-trainer van de Engelse voetbalclub Salford City. De 45-jarige Scholes zit voorlopig op de bank bij de club uit League Two, het vierde niveau, na het ontslag van manager Graham Alexander. De voormalige topvoetballer is samen met zijn oud-teamgenoten David Beckham, Ryan Giggs, Gary en Phil Neville en Nicky Butt eigenaar van de club. Zakenman Peter Lim uit Singapore, eigenaar van de Spaanse club Valencia, behoort ook tot de aandeelhouders van Project 92 Limited.

Scholes speelde zijn hele carrière op het middenveld bij Manchester United. De 66-voudig international won met de 'Mancunians' elf landstitels en twee keer de Champions League. Met Beckham, Giggs, Butt en de broers Neville vormde hij de beroemde 'Class of '92'. De talenten uit de eigen jeugd braken begin jaren 90 door in het elftal van manager Alex Ferguson en dat bleek het begin van een glorietijd.

Scholes was vorig jaar even trainer van Oldham Athletic, maar hij vertrok daar na een maand al weer. Volgens de oud-topvoetballer bemoeide de eigenaar van de club zich teveel met zijn zaken. Onder leiding van Scholes wist Oldham Athletic slechts één van de zeven competitieduels te winnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.