Terug

Volg Vandaag Inside

Scholes fileert spel Manchester United: 'Lachwekkend gewoon'

Scholes fileert spel Manchester United: 'Lachwekkend gewoon'

5 nov 2020, 09:33

Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United besefte in Turkije na de blamerende nederlaag in de Champions League tegen Basaksehir (2-1) dat hij zich niet veel meer kan permitteren. "Dit verlies werpt ons verder terug", bekende de Noor, die afgelopen zondag thuis ook al verloor van Arsenal (0-1). "Elke wedstrijd weer is een confrontatie met de werkelijkheid. We waren niet goed genoeg."

Grote organisatorische fouten in de verdediging van Man United leverden Basaksehir in de eerste helft twee goals op. Vooral het eerste doelpunt van Demba Ba, die vanaf de middenlijn een vrije doortocht kreeg naar het Engelse doel, gaf te denken. "Beschamend", zei oud-speler Paul Scholes als tv-analist over de pijnlijke situatie. "Zo'n doelpunt zie je normaal alleen bij de pupillen. Het was komisch om te zien, lachwekkend gewoon."

Ook bij de tweede treffer van Edin Visca was er van enige dekking geen sprake. "We hebben onze defensieve taken niet uitgevoerd", gaf Solskjaer volmondig toe. "Deze treffers zie je doorgaans niet op dit niveau. Zo kun je niet winnen in de Champions League. Dat is mijn verantwoordelijkheid."

Man United speelt zaterdag uit tegen Everton. Een nieuwe deceptie zou voor Solskjaer het einde kunnen betekenen als coach op Old Trafford. "Kritiek zal er altijd zijn. Het is nog vroeg in het seizoen. We moeten sterk blijven", zo leek hij zichzelf in Istanbul een beetje moed in te praten.

Middenvelder Donny van de Beek werd in Turkije na een uur bij Man United gewisseld. Timothy Fosu-Mensah viel in de slotfase in.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.