Terug

Volg Vandaag Inside

Schöne en De Jong willen ten koste van Ajax naar bekerfinale

Schöne en De Jong willen ten koste van Ajax naar bekerfinale

2 mrt 2021, 20:59

Lasse Schöne en Siem de Jong kijken uit naar de halve finale van sc Heerenveen woensdagavond tegen Ajax in de halve finale van de KNVB-beker. "Natuurlijk zijn ze te pakken", zei de Deense middenvelder. "Ze missen ook enkele jongens", stelde De Jong. "Maar het blijft een heel goede ploeg."

Geen buitenlander speelde meer duels voor Ajax dan Schöne. En De Jong kan bij de fans van de Amsterdamse club niet meer kapot sinds zijn twee doelpunten in de kampioenwedstrijd van alweer bijna 10 jaar geleden tegen FC Twente (3-1), die Ajax de 30e landstitel opleverde.

Schöne en De Jong verschenen dinsdagavond samen in de perszaal van Heerenveen om over het weerzien met hun geliefde Ajax te praten."Natuurlijk is het voor ons een extra bijzonder duel", besefte Schöne. "Maar het is ook een halve finale van de KNVB-beker die we gewoon willen winnen. Dit is een heel goed Ajax, net zoals ik ook in een goed Ajax heb gespeeld", verwees hij naar het elftal dat twee jaar geleden de halve finales van de Champions League bereikte.

"Ze hebben de laatste duels niet zo heel erg gedomineerd", verwees De Jong naar de vorige duels van Ajax met Lille en PSV. "Maar dan heb je het ook over twee sterke tegenstanders. We hebben Feyenoord laatst verslagen", doelde hij op een spectaculaire zege in de kwartfinales (4-3). "We willen nu ook naar de finale. Het zal allemaal anders zijn met corona. Maar een finale is een finale."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.