Terug

Volg Vandaag Inside

Schmidt-wissel pakt dramatisch uit: blunder Mvogo bezorgt AZ overwinning

Schmidt-wissel pakt dramatisch uit: blunder Mvogo bezorgt AZ overwinning

5 feb 2022, 21:55

PSV heeft de tweede nederlaag op een rij geïncasseerd in de Eredivisie. Nadat Ajax eind januari te sterk was voor de Eindhovenaren, trok AZ zaterdagavond aan het langste eind in de lichtstad (1-2). Trainer Roger Schmidt begon met Yvon Mvogo onder de lat en slachtofferde daarmee vaste doelman Joël Drommel. Uitgerekend Mvogo was met een verkeerde inschatting verantwoordelijk voor de winnende van de Alkmaarders.

Armando Obispo opende in de 19e minuut de score voor PSV. De verdediger kopte hard raak na een hoekschop van Cody Gakpo. Bruno Martins Indi, eveneens een centrale verdediger, maakte in de 40e minuut gelijk. Hij werd fraai in stelling gebracht door Owen Wijndal.

Bij PSV verdedigde Yvon Mvogo het doel. Trainer Roger Schmidt is ontevreden over recente prestaties van Joël Drommel. Uitgerekend Mvogo mocht zich de 1-2 van AZ aanrekenen. Hij verkeek zich op een bal van de ingevallen Zakaria Aboukhlal, waardoor Jesper Karlsson de bal in het lege doel kon werken.

PSV leed de tweede competitienederlaag op rij, na de 1-2 van twee weken geleden tegen Ajax. AZ verloor op 7 november vorig jaar voor het laatst in de Eredivisie. Destijds was Feyenoord met 1-0 te sterk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.