Terug

Volg Vandaag Inside

Schmidt wil af van verhaal dat PSV niet van topclubs kan winnen

Schmidt wil af van verhaal dat PSV niet van topclubs kan winnen

19 mrt 2021, 12:49

Roger Schmidt hoopt dat PSV zondag eindelijk weer eens van een topclub wint. De trainer van de Eindhovenaren krijgt de laatste tijd geregeld vragen over de slechte reeks resultaten en wil daar vanaf zijn.

"Het is volgens mij meer iets voor de media. Volgens mij is er ook geen duidelijke oorzaak. We hadden de laatste duels met Ajax en Feyenoord ook kunnen winnen. We speelden toen goed, we moeten nu laten zien dat we die wedstrijden ook kunnen winnen. Dat zou ook goed zijn voor ons zelfvertrouwen", aldus Schmidt in zijn vooruitblik op de confrontatie van zondag met AZ.

PSV wacht al ruim twee jaar op een overwinning op Ajax, Feyenoord of AZ. De laatste keer dat de Brabanders een topduel in de Eredivisie wonnen, was op 22 december 2018 tegen AZ. Daarna speelde PSV vijftien duels tegen de drie concurrenten en alle vijftien ontmoetingen leverden geen overwinning op.

"Het belang van het duel is duidelijk", aldus Schmidt. "Het gat naar koploper Ajax is groot en dus lijkt het erop dat we moeten vechten voor de tweede plaats. We krijgen zondag direct de kans het gat met de nummer 3 groter te maken. We willen graag de voorrondes van de Champions League in."

PSV begint de wedstrijd in Alkmaar met een voorsprong van 3 punten op AZ. Ook het doelsaldo van het elftal van Schmidt is beter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.