Terug

Volg Vandaag Inside

Schmidt rekent niet meer op Dumfries en Malen

Schmidt rekent niet meer op Dumfries en Malen

3 juli 2021, 18:07

PSV-trainer Roger Schmidt gaat er niet van uit dat hij komend seizoen nog de beschikking heeft over Denzel Dumfries en Donyell Malen. Dat zei de Duitser na afloop van de eerste oefenwedstrijd, tegen RWD Molenbeek.

"Ik verwacht niet meer dat ze terugkeren op De Herdgang. Het was na vorig seizoen eigenlijk al duidelijk dat ze een stap naar het buitenland wilden maken. Dat verwacht ik nog steeds", aldus Schmidt over twee van zijn belangrijkste spelers.

Dumfries speelde op het EK met het Nederlands elftal een opvallende rol in de groepsfase. De PSV-aanvoerder scoorde twee keer en was bij nog eens drie andere treffers betrokken. Malen begon het toernooi als wisselspeler, maar nam later de plek in van Wout Weghorst.

PSV speelt op 21 juli al de belangrijke wedstrijd tegen Galatasaray, in de tweede voorronde van de Champions League. Het zou kunnen dat Dumfries en Malen op dat moment nog geen nieuwe club hebben. "Als er geen transfer komt, zullen we het opnieuw bekijken", zei Schmidt. "Het wordt qua fitheid dan wel een uitdaging. Dat geldt voor Dumfries en Malen, maar ook voor Cody Gakpo. Ze sluiten pas later aan en zullen nu zelf individueel fit moet blijven. Het zou natuurlijk voor ons goed zijn als er bij zijn, dan hebben we meer opties."

Schmidt hield een goed gevoel over aan het eerste oefenduel, ook al is RWD Molenbeek een tegenstander van een lager niveau. "Ik heb goede combinaties en aanvallen gezien, en ook een aantal fraaie doelpunten. Het was een pittige week, we hebben veel getraind. Hier moeten we vanaf maandag tijdens het trainingskamp in Duitsland op voortborduren", zei Schmidt, die opnieuw begon in een 4-2-2-2-opstelling. "We willen dit seizoen wat andere aspecten aanbrengen in ons spel."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.