Terug

Volg Vandaag Inside

Schmidt reageert op schorsing Onana: 'Dit is heel tragisch voor hem'

Schmidt reageert op schorsing Onana: 'Dit is heel tragisch voor hem'

5 feb 2021, 13:18

PSV-trainer Roger Schmidt heeft zojuist gereageerd op het nieuws dat André Onana voor twaalf maanden geschorst is door de UEFA. Op vrijdag staat er altijd een persconferentie gepland in aanloop naar het Eredivisieduel van het weekend. De eerste vraag ging ditmaal niet over PSV.

PSV speelt aankomende woensdag tegen Ajax en daarom is deze schorsing ook voor de Eindhovenaren direct relevant. 'Ik hoorde het net, ja', zo reageert Schmidt. 'Ik weet er natuurlijk niet veel van. Het is jammer dat hij er nu uit ligt, want Onana is een geweldige keeper. Ik hou van zijn stijl. Ik weet niet of het bewust was of een ongelukje. Dat hij er nu twaalf maanden uit ligt, is tragisch voor hem.'

'Dit is een bijzondere situatie. Er zijn weinig vergelijkbare gevallen', vervolgt Schmidt. 'De spelers worden meerdere keren getest en zijn op de hoogte van de regels. Je hoort dit soort dingen zelden, maar het is lastig om er iets over te zeggen.'

Ajax heeft aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.