Terug

Volg Vandaag Inside

Schmidt kijkt uit naar topduels in januari

Schmidt kijkt uit naar topduels in januari

22 dec 2020, 23:45

PSV-trainer Roger Schmidt kijkt ernaar uit dat hij zich met zijn ploeg in januari mag meten met de Nederlandse top. Na de voorbije vier maanden vooral tegen de wat kleinere clubs te hebben gespeeld, staan in de eerste maand van het nieuwe jaar achtereenvolgens ontmoetingen met Ajax (10 januari), AZ (13 januari) en Feyenoord (31 januari) op het programma.

"We kunnen met een goed gevoel aan deze pauze beginnen. We hebben veel zelfvertrouwen opgedaan. We zijn nog steeds pas net begonnen, we hebben nog twintig competitiewedstrijden te gaan", zei Schmidt dinsdag tegen FOX Sports na de zege van 4-1 op VVV-Venlo. "We zijn blij dat we bij het begin van het nieuwe jaar kunnen spelen tegen sterke tegenstanders. Dan kunnen we zien hoe we ervoor staan, ook qua fitheid. We moeten er dan klaar voor zijn."

PSV nam tegen VVV pas na rust afstand. "Deze wedstrijden zijn nooit makkelijk en al helemaal niet als de tegenstander het eerste doelpunt maakt. Het was een echte test. Dat we het daarna met z'n allen goed hebben omgedraaid, is een goed teken", aldus Schmidt. "Het was onze vijfde wedstrijd in twaalf dagen, dat mogen we niet vergeten. Het was een heftig schema, de afgelopen vijf maanden. Dan kun je nu niet helemaal fris meer zijn. Het is erg belangrijk om nu even enkele dagen vrijaf te nemen. Het is geen lange pauze die we hebben. Maar het is wel voor het eerst dit seizoen dat de spelers een beetje kunnen relaxen, thuis met hun families."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.