Terug

Volg Vandaag Inside

Schmidt gaat na interlandbreak in gesprek met Kökcü: 'Ik was enorm verrast'

18 mrt 2024, 10:51

Trainer Roger Schmidt van voetbalclub Benfica gaat na de interlandbreak in gesprek met aanvaller Orkun Kökcü. De voormalige coach van PSV nam de oud-Feyenoorder zondag niet mee naar de gewonnen uitwedstrijd bij Casa Pia (0-1) na een kritisch interview van Kökcü in De Telegraaf een dag eerder. "Ik was enorm verrast", reageerde de trainer van de nummer 2 van Portugal.

"Na dat interview was het natuurlijk onmogelijk om hem te selecteren", zei Schmidt tegenover de Portugese krant A Bola. "Ik heb zijn uitspraken gelezen en zal na de interlandperiode de gelegenheid krijgen om hem te spreken."

Kökcü speelde negentien van de 26 competitieduels (drie doelpunten) en werd een aantal keren vroegtijdig naar de kant gehaald. Iets waar de oud-aanvoerder van Feyenoord niet over te spreken was. "Daar ben ik boos en teleurgesteld om geweest. Juist op die momenten wist ik dat ik zoveel voor het team kan betekenen", zei hij in De Telegraaf.

Ook dacht hij dat hij in een andere rol van meer waarde kon zijn. "Ik word door Schmidt te veel gekoppeld aan allerlei taken. En dat is niet nodig als je echt mijn kwaliteiten wil benutten. Ik kom zelf wel met de oplossingen in het veld, ik denk vooruit, sta bekend om mijn 'progressieve' passing", aldus Kökcü, die de komende periode met Turkije oefeninterlands speelt tegen Hongarije en Oostenrijk.

"Kökcü is een uitstekende speler, een uitstekend persoon en ik weet niet waarom hij dit interview heeft gegeven. Hij heeft veel duels voor Benfica gespeeld, enkele doelpunten gemaakt en verschillende assists gegeven", reageerde Schmidt. "Het was natuurlijk niet goed voor het team, het was niet goed voor Benfica, maar het was ook niet goed voor hem. Hij bracht zichzelf in een moeilijke situatie. Maar hij is een belangrijke speler voor ons en ik zal met hem praten."

Onlangs verslikte Jan Boskamp zich in Veronica Offside in de uitspraak van de naam Kökcü. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.