Terug

Volg Vandaag Inside

Scherpen: 'Bewondering voor manier van sportbeleving Stekelenburg'

Scherpen: 'Bewondering voor manier van sportbeleving Stekelenburg'

25 mrt 2021, 19:44

Kjell Scherpen was 10 jaar oud toen hij Maarten Stekelenburg in Zuid-Afrika de finale van het WK tegen Spanje zag keepen. De Drent, nu eerste doelman van Jong Oranje op het EK, had toen nog geen idee dat hij zoveel jaar later nog eens ploeggenoot van hem zou worden bij Ajax.

"We hebben een goede band met elkaar bij Ajax, eigenlijk met alle keepers", aldus Scherpen, die na de schorsing van André Onana nu reservedoelman is bij Ajax, achter de 38-jarige Stekelenburg. "Ik keek vroeger veel naar hem maar ook naar Edwin van der Sar. Ik zag het ook als iets positiefs toen hij terugkwam naar Ajax. Maarten is een fijne vent om mee samen te werken, ik leer veel van hem. Het is mooi om te zien hoe hij het nu invult. Je moet goed voor je sport leven. Als je dat doet, kun je lang doorgaan."

Scherpen vindt dat hij, qua bewegen en snelheid, explosiever moet worden. "En ik moet meer een rustpunt zijn voor mijn verdediging, dat ze weten dat ze op mij kunnen vertrouwen."

Komend seizoen wil Scherpen aan spelen toekomen op het hoogste niveau. "Dat is goed voor mijn ontwikkeling, ik denk dat ik in twee jaar flinke stappen heb gezet. Het liefst doe ik dat bij Ajax, daar wil ik slagen. En anders moet ik elders gaan kijken. Maar dat is nu nog vrij vroeg om te zeggen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.