Terug

Volg Vandaag Inside

Scheldpartij kost Diego Costa acht duels

Scheldpartij kost Diego Costa acht duels

11 apr 2019, 16:00

De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond heeft spits Diego Costa van Atlético Madrid voor maar liefst acht wedstrijden geschorst. De international misdroeg zich zaterdag tijdens de verloren topper tegen FC Barcelona (2-0). Scheidsrechter Jesús Gil Manzano trok in de 28e minuut de rode kaart toen Costa hem uitschold.

De geboren Braziliaan riep lelijke dingen over de moeder van Manzano. Hij greep de scheidsrechter ook bij diens arm, toen Manzano naar zijn borstzak greep om geel te trekken voor de protesterende verdedigers José Maria Giménez en Diego Godin van Atlético.

De tuchtcommissie besloot Costa hard te straffen. Hij kreeg vier duels schorsing voor zijn scheldpartij en daar bovenop nog vier duels voor het vastpakken van Manzano. Als Atlético Madrid niet in beroep gaat, zit het seizoen van de 30-jarige spits er al op. De Madrilenen spelen nog zeven wedstrijden tot aan de zomer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.