Terug

Volg Vandaag Inside

Scheidsrechter Lindhout diep door het stof na fout bij Twente - Heracles: 'Die fout reken ik mezelf aan'

Scheidsrechter Lindhout diep door het stof na fout bij Twente - Heracles: 'Die fout reken ik mezelf aan'

8 mei 2021, 20:11

Na afloop van de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo ging het vooral over een moment een kwartier voor tijd. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf FC Twente een strafschop, maar draaide die beslissing terug. De reden: bij de doeltrap van keeper Joël Drommel, die de aanval inluidde, lag de bal niet stil. Het leidde tot onvrede bij FC Twente-trainer Ron Jans.

'Hier is de VAR helemaal niet voor bedoeld', zei Jans. 'De VAR herstelt grove fouten en dat gebeurt ook regelmatig.' Bij de uittrap van Drommel lag de bal zichtbaar niet stil, maar de VAR mag de scheidsrechter daar niet ongevraagd op wijzen. Kort na de teruggedraaide penalty schoot Danilo FC Twente alsnog op gelijke hoogte. Het werd in Enschede 1-1.

'Maar dit is niet de VAR. Dit is iemand die de regels blijkbaar niet kent', aldus de trainer. 'Maar misschien zal er wel weer een verhaal komen: ja, de scheidsrechter heeft geïnformeerd. Het zit ons met de VAR niet mee.'

Reactie scheidsrechter Lindhout

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.