Terug

Volg Vandaag Inside

Scheidsrechter in achtste klasse in elkaar geslagen door VV Katwijk-spelers

Scheidsrechter in achtste klasse in elkaar geslagen door VV Katwijk-spelers

10 okt 2021, 18:15

Afgelopen zaterdag is het in de achtste amateurklasse volledig uit de hand gelopen. Een scheidsrechter bij de wedstrijd tussen VV Katwijk en RCL Leiderdorp incasseerde tijdens een opstootje klappen van Katwijk-spelers. Dat meldt Omroep West.

De scheidsrechter werd geslagen door spelers van VV Katwijk, nadat hij een penalty had gegeven aan de thuisploeg. Tijdens een opstootje tussen spelers probeerde de arbiter ze uit elkaar te halen en daarbij werd hij door in ieder geval één Katwijk-speler in zijn gezicht en zijn buik geslagen.

'Hij stond helemaal te trillen', vertelt een speler van RCL. RCL-voorzitter Dick van der Bijl is woest. 'Dit gedrag kan echt niet. Het is te gek voor woorden dat dit op dit niveau gebeurt. Helaas moet je als scheids tegenwoordig al voorbereid zijn op schelden, maar klappen krijgen is echt over de grens. Ik hoop dat de daders hun straf zullen krijgen.'

De wedstrijd werd na het incident gestaakt bij een 0-1 voorsprong voor Katwijk. Het duel is bij de KNVB gerapporteerd en die beslist deze week wat de gevolgen zullen zijn. De arbiter hield er een hersenschudding en een dikke lip aan over en is mentaal volledig gebroken. 'Ik hoop niet dat we hierdoor zo'n waardevolle scheidsrechter kwijtraken. Hij stond op z'n vrije zaterdag drie wedstrijden te fluiten voor de club', aldus RCL-voorzitter Van der Bijl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.