Terug

Volg Vandaag Inside

Scheidsrechter die feestvierde met winnende team levenslang geschorst door KNVB

Scheidsrechter die feestvierde met winnende team levenslang geschorst door KNVB

15 mei 2024, 09:44

Scheidsrechter Jan Smit uit Opmeer mag nooit meer fluiten van de KNVB, omdat hij na afloop van een kampioenswedstrijd bij de zondagamateurs feestvierde met het winnende team. Dat meldt NH.

Smit floot het duel tussen St. George en SV De Valken. Hij gaf drie spelers en de trainer van de bezoekers een rode kaart en trok maar liefst vijftien minuten blessuretijd bij. Diep in de extra tijd maakte St. George de gelijkmaker, waardoor zij kampioen werden. Na afloop meldde Smit zich op het podium en zong hij het nummer Engelbewaarder.

SV De Valken diende een klacht in bij de KNVB. De voetbalbond liet vervolgens aan de scheidsrechter weten dat hij nooit meer een wedstrijd namens de KNVB mag fluiten. "Wij verwachten een neutrale houding van een scheidsrechter en dat beide ploegen met respect worden behandeld. Daar hoort deze houding natuurlijk niet bij."

Smit reageert tegenover NH: "De vier gegeven rode kaarten waren in mijn ogen echter allemaal honderd procent terecht. [...] Voor de wedstrijd werd ik al door spelers van St. George gevraagd of ik na afloop een liedje wilde zingen. Dat heb ik in het verleden vaker gedaan. Ik was helemaal niet aan het meefeesten met de spelers. Ik heb alleen een lied gezongen en de schaal een keer omhoog gehouden. Dat is het enige. Ik vind het te triest voor woorden dat de KNVB mij daarom afvoert. Het is lachwekkend. De KNVB heeft geen onderzoek gedaan en alleen één video bekeken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.