Terug

Volg Vandaag Inside

Scheidsrechter Bas Nijhuis kreeg waarschuwing als gastdocent: 'Je mag nu niemand meer uit de klas sturen!’

Scheidsrechter Bas Nijhuis kreeg waarschuwing als gastdocent: 'Je mag nu niemand meer uit de klas sturen!’

20 okt 2023, 10:48

Scheidsrechter Bas Nijhuis zat donderdagavond in het programma ‘Dit Was Het Nieuws’ van de AVROTROS. In het programma kwamen verschillende situaties ter sprake waaruit blijkt dat de arbiter zowel naast als op het veld graag de touwtjes in handen heeft.

Een van de besproken onderwerpen was het onderwijs: “Ik vind het echt knap werk om al die gasten in een klas in bedwang te houden. Ik heb ook een keer drie gasten achter elkaar er uitgestuurd als gastdocent. Toen kwam de leraar naar mij toe: ‘Je mag er nu niemand meer eruit sturen’. Zat er weer iemand met zijn koptelefoon: 'Jij eruit, jij eruit'.

In zijn eigen vakgebied gebruikt Bas zelf slimmigheidjes, vertelt hij: “Je moet je ook een beetje verdiepen in spelers. Als je weet dat het een lastige speler is, loop ik vaak langs diegene en zeg: ‘Ze moeten jou veel meer aanspelen, je bent echt belangrijk voor het team. Ook al schiet hij hem tien keer de verkeerde kant op, dan denkt hij: wat een aardige scheids die vent”.’

Klik hier voor de volledige uitzending van ‘Dit Was Het Nieuws’ met Bas Nijhuis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.