Terug

Volg Vandaag Inside

Schalke-aanwinst schenkt salaris aan goede doel: 'Gekomen voor het voetbal, niet voor geld'

Schalke-aanwinst schenkt salaris aan goede doel: 'Gekomen voor het voetbal, niet voor geld'

4 sep 2020, 18:42

Een prachtig gebaar van de kersvers Schalke-aanwinst Vedad Ibisevic. De 36-jarige Bosnische spits heeft besloten om al zijn salaris af te staan aan het goede doel.

'Ik ben niet gekomen om geld te verdienen, maar om in de Bundesliga te blijven spelen', liet de spits weten. Ibisevic is een voormalige vluchteling. Als kind ontkwam hij met het gezin aan de oorlog in Bosnië (1992-1995).

Via Zwitserland en de Verenigde Staten kwam hij in 2004 bij Paris Saint-Germain terecht. Sinds 2006 speelde hij in Duitsland voor Alemannia Aachen, Hoffenheim, VfB Stuttgart en Hertha BSC. Hij speelde in de Bundesliga al 340 wedstrijden, waarin hij 127 keer scoorde.

'Ik krijg nog wel een vergoeding voor mijn verzekeringskosten, de rest geef ik aan liefdadigheid. Alleen de winstbonussen zijn echt voor mij' vertelt de nobele spits. Bij zijn laatste club Hertha BSC mocht hij deze zomer transfervrij vertrekken, maar bij Schalke krijgt hij nu de kans om langer in de Bundesliga te spelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.