Terug

Volg Vandaag Inside

Schalke 04 schuift technische leiding aan de kant

Schalke 04 schuift technische leiding aan de kant

28 feb 2021, 13:32

Schalke 04 heeft vrijwel de volledige technische leiding ontslagen. De club uit Gelsenkirchen maakte een einde aan de samenwerking met trainer Christian Gross, technisch directeur Jochen Schneider, assistent-trainer Rainer Widmayer, teammanager Sascha Riether en conditie- en fysiektrainer Werner Leuthardt. Schalke bevestigde zondagmiddag het nieuws dat al eerder door media waaronder Sky en Sport1 was gebracht.

De ontslagen volgen een dag na de 5-1-nederlaag bij VfB Stuttgart, waardoor de kans degradatie uit de Bundesliga nog te ontlopen steeds kleiner is geworden. Trainer Gross was pas sinds december in dienst van de club uit Gelsenkirchen, waar Klaas-Jan Huntelaar sinds januari weer onder contract staat.

De technische leiding is voorlopig in handen van hoofd opleidingen Peter Knäbel, een opvolger voor Gross is er nog niet.

Vrijdag al waren er berichten dat de spelers in opstand waren gekomen en het vertrek van Gross hadden geëist. Zij verweten de 66-jarige coach een warrig beleid. Gross was al de vierde trainer dit jaar bij Schalke. Na twee speeldagen had de club al afscheid genomen van David Wagner, waarna opvolger Manuel Baum er in december uitvloog. Na een korte interimperiode met Huub Stevens op de bank nam Gross het eind december over. De resultaten bleven slecht. Schalke staat met 9 punten uit 23 duels onderaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.