Terug

Volg Vandaag Inside

SC Twijzel vrijgesproken voor dug-outdrama

SC Twijzel vrijgesproken voor dug-outdrama

20 dec 2018, 14:26

LEEUWARDEN (ANP) - De Friese amateurvoetbalclub SC Twijzel is volgens de rechtbank in Leeuwarden niet schuldig aan het dug-outdrama in 2014. Hierbij kwam een 10-jarig meisje om het leven en raakten vijf andere kinderen gewond.

Op 21 mei 2014 stortte een stenen dug-out met betonnen dak in tijdens een korfbaltoernooi op het voetbalveld van SC Twijzel. Het meisje werd geraakt door de dakplaat. De kinderen zaten op de dug-out te kijken naar de wedstrijden waar bijna duizend basisscholieren aan meededen. De dug-out was in 2013 beschadigd geraakt door een storm. Volgens de vereniging, die het onderhoud verzorgde, was het coachhokje daardoor niet onveilig geworden.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een geldboete van 10.000 euro geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. Volgens de officier van justitie was er sprake van aanmerkelijke onachtzaamheid en nalatigheid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.