Sc Heerenveen snel klaar met De Graafschap

7 okt 2018, 00:43

DOETINCHEM (ANP) - Sc Heerenveen heeft bij de Graafschap de tweede zege van het seizoen geboekt. De Friezen wonnen met maar liefst 5-0 en maakten voor rust al vier doelpunten.

De Graafschap had in eigen huis twee zeges behaald. Er werd knap van Feyenoord gewonnen en vorige week werd Willem II verslagen. Hoewel Stef Nijland in de beginfase met een vrije trap een kans op de openingstreffer kreeg, viel de goal aan de andere kant. Sam Lammers kapte twee spelers uit en schoot de bal fraai in de linkerbovenhoek. Drie minuten later stuurde Arber Zeneli Lammers weg en de 21-jarige aanvaller maakte met een subtiel balletje de 2-0.

Michel Vlap besliste de wedstrijd nog voor de rust. Met een schuiver zorgde hij voor de 3-0 en met een wippertje maakte hij enkele minuten later de avond nog erger voor Graafschap-doelman Hidde Jurjus: 0-4.

De Graafschap bleek in de tweede helft niet bij machte nog veel terug te doen, helemaal niet toen Erik Bakker de doorgebroken Vlap neerhaalde en van het veld moest. Invaller Jizz Hornkamp bepaalde de eindstand met een intikker vlak voor tijd op 0-5.