Terug

Volg Vandaag Inside

sc Heerenveen-aanhang toont walgelijk spandoek over zieke Henk de Jong

sc Heerenveen-aanhang toont walgelijk spandoek over zieke Henk de Jong

16 dec 2021, 13:14

Komende zondag staat de Friese derby Cambuur - Heerenveen op het programma in de Eredivisie. In aanloop naar het duel bestoken supporters van beide clubs elkaar gebruikelijk met acties en leuzen, maar hebben enkele Heerenveen-supporters donderdag 'een grens overschreden', aldus het sentiment op sociale media.

Op Twitter verscheen namelijk een foto van een spandoek in het Cambuur-stadion. Op het doek staat de tekst: 'Cambuur geeft je kopzorgen', duidelijk verwijzend naar de zieke Cambuur-trainer Henk de Jong. De trainer maakte afgelopen week bekend dat hij een cyste in zijn hoofd heeft en voor onderzoek uit de roulatie is.

'Smakeloos, kansloos en stoer midden in de nacht de ernstig zieke Cambuur-trainer Henk de Jong, die nota bene niet eens bij de wedstrijd kan zijn', schrijft iemand bij de foto, terwijl een ander schrijft: 'Een walgelijke en intens zielige actie. Dit soort ‘supporters’ hoort bij geen enkele club.'

sc Heerenveen heeft naar aanleiding van het spandoek gereageerd op sociale media. De club plaatst een spandoek met de tekst: 'Gezondheid boven rivaliteit, beterschap Henk'.

In de Veronica Inside Ochtendshow reageerde Wilfred aangeslagen op het nieuws van de Cambuur-coach. Bekijk het fragment hieronder terug.

Wilfred aangeslagen door nieuws Henk de Jong: 'Het is zo'n wereldgozer'
2:03
Wilfred aangeslagen door nieuws Henk de Jong: 'Het is zo'n wereldgozer'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.