Terug

Volg Vandaag Inside

SC Cambuur lost De Graafschap als koploper af

SC Cambuur lost De Graafschap als koploper af

20 nov 2020, 00:37

SC Cambuur heeft in de Keuken Kampioen Divisie de koppositie overgenomen van De Graafschap. De topper in Doetinchem eindigde in 0-2. Beide titelkandidaten staan op 28 punten, maar de Friese ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Erik Schouten maakte in de 42e minuut het openingsdoelpunt uit een chaotische situatie in het strafschopgebied van de 'Superboeren'. Na de rust ging De Graafschap fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Doelman Sonny Stevens bleef echter goed overeind. Uit een counter besliste Giovanni Korte de wedstrijd met een fraaie boogbal over doelman Rody de Boer.

Beide clubs waren vorig seizoen op weg naar de eredivisie. Doordat de KNVB de competitie vanwege de coronacrisis vroegtijdig beëindigde, kon zowel koploper Cambuur als nummer 2 De Graafschap de felbegeerde promotie vergeten. Beide clubs spanden gezamenlijk een kort geding aan tegen de KNVB, maar werden in het ongelijk gesteld. Ze ontvingen nog wel een 'schadevergoeding' voor het mislopen van de promotie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.