Terug

Volg Vandaag Inside

Saudische voetbalbond over WK 2034: 'Kan in de zomer of de winter worden gehouden'

Saudische voetbalbond over WK 2034: 'Kan in de zomer of de winter worden gehouden'

1 nov 2023, 10:47

Het WK in 2034 in Saudi-Arabië kan in de zomer of de winter worden gehouden. Dat zei de voorzitter van de Saudische voetbalbond, Yasser Al Misehal, bij een bijeenkomt van de Aziatische voetbalconfederatie in Doha. FIFA-voorzitter Gianni Infantino bevestigde dinsdag dat het land het toernooi in 2034 mag organiseren nadat Australië was afgehaakt als kandidaat.

"Natuurlijk zijn we klaar voor alle opties", zei de voorzitter. Het WK werd vorig jaar vanwege de hoge temperaturen in de winter gehouden in Qatar. De Europese landen moesten hierdoor de competitieprogramma's aanpassen. Ook in Saudi-Arabië kunnen de temperaturen in de zomer oplopen naar zo'n 50 graden.

Volgens Al Misehal is een WK in de zomer echter ook mogelijk. "Tegenwoordig zijn er veel nieuwe technologieën die kunnen helpen om de stadions koel te krijgen. Daarnaast is de sfeer in veel steden in het koninkrijk in de zomer heerlijk."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.