Terug

Volg Vandaag Inside

Sarina Wiegman met Engelse voetbalsters naar EK-finale

Sarina Wiegman met Engelse voetbalsters naar EK-finale

26 juli 2022, 22:53

Sarina Wiegman heeft met de voetbalsters van Engeland overtuigend de finale van het EK bereikt. De succesvolle Nederlandse bondscoach zag haar ploeg ook de halve eindstrijd tegen Zweden winnend afsluiten (4-0). Beth Mead, Lucy Bronze, Alessia Russo en Fran Kirby maakten de doelpunten op Bramall Lane in Sheffield.

Engeland stuit zondag op een volgepakt Wembley in de finale op de winnaar van de andere halve eindstrijd, die gaat tussen Duitsland en Frankrijk. Die ploegen staan woensdagavond tegenover elkaar in Milton Keynes. Bondscoach Wiegman won het vorige EK met het Nederlands elftal, dat nu in de kwartfinale van dit toernooi werd uitgeschakeld door Frankrijk, na verlenging (1-0).

Zweden was alleen in de openingsfase sterker dan Engeland. Sofia Jakobsson stuitte al na 20 seconden op Mary Earps, de Engelse keepster die ook Stina Blackstenius van scoren afhield. Diezelfde Blackstenius kopte ook nog op de lat.

Engeland speelde aanvankelijk op de counter, maar nam na een lastige start steeds meer het initiatief. Mead maakte in de 34e minuut de belangrijke openingstreffer en Bronze kopte in de 48e minuut raak (2-0).

Blackstenius was na ruim een uur nog dichtbij de 2-1. Maar ze stuitte opnieuw op keepster Earps. Invalster Russo maakte in de 68e minuut het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Ze hakte de bal tussen de benen van de Zweedse keepster Hedvig Lindahl in het doel. Uiteindelijk bepaalde Kirby de eindstand. Wiegman vierde de treffer met een arm in de lucht en een gebalde vuist. Nog een overwinning en ze heeft ook Engeland Europees kampioen gemaakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.