Terug

Volg Vandaag Inside

Sarina Wiegman bij laatste drie voor FIFA-prijs beste trainer

Sarina Wiegman bij laatste drie voor FIFA-prijs beste trainer

13 dec 2023, 15:44

Sarina Wiegman maakt samen met twee anderen kans op de FIFA-prijs voor beste trainer van het jaar, maakte de wereldvoetbalbond bekend. De bondscoach van Engeland en winnares van het afgelopen jaar kan voor de vierde keer worden uitgeroepen tot beste coach van een vrouwenelftal.

Wiegman heeft concurrentie van FC Barcelona-trainer Jonatan Giráldez en Emma Hayes van Chelsea. Giráldez won met de Catalanen de Champions League, Hayes werd met haar club landskampioen. Wiegman werd afgelopen zomer tweede op het WK met Engeland.

Wiegman kreeg de prijs vorig jaar nadat ze op Wembley de Europese titel had veroverd met de voetbalsters van Engeland. De Haagse won de prestigieuze prijs eerder al in 2017 en 2020, als bondscoach van de Oranjevrouwen. Hayes won de prijs in 2021.

In het mannenvoetbal maken Manchester City-trainer Pep Guardiola, Internazionale-coach Simone Inzaghi en Luciano Spalletti (ex-Napoli) nog kans op de prijs. Guardiola versloeg Inzaghi in de finale van de Champions League en werd kampioen in Engeland. Spalletti leidde Napoli naar de landstitel in Italië.

De winnaars worden op 15 januari bekendgemaakt in Londen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.