Terug

Volg Vandaag Inside

Saoedi's maken Newcastle United in één klap de rijkste club ter wereld

Saoedi's maken Newcastle United in één klap de rijkste club ter wereld

9 okt 2021, 15:48

Donderdagavond werd het officieel: Newcastle United is overgenomen door een Saoedisch investeringsfonds, tot grote vreugde bij de achterban. Naast het feit dat zij af zijn van de beschimpte eigenaar Mike Ashley, is de volksclub ook in één keer de rijkste club ter wereld.

In totaal legde het investeringsfonds 350 miljoen euro neer voor Newcastle United. Het bedrag is verzameld door 3 partijen uit het Arabische land: Public Investment Fund (PIF), PCP Capital Partners en RB Sports & Media. Volgens een Britse hoogleraar sport management is het voor de Saoedi's een manier van sports washing, een manier van reputatie management.

Met het investeringsfonds is Newcastle United in één klap de rijkste club van de wereld geworden. De partijen zijn goed voor een vermogen van 367 miljard euro. Daarmee stoot het Paris Saint-Germain van de troon. De Fransen zijn in het bezit van een sheik uit Qatar, met ongeveer de helft van het vermogen van de nieuwe eigenaar in Newcastle. In Engeland was Manchester City tot de overname van Newcastle de rijkste club, terwijl Newcastle binnenkort 10 keer zoveel te besteden heeft.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.