Terug

Volg Vandaag Inside

Sangaré en Haller naar Afrika Cup met Ivoorkust

Sangaré en Haller naar Afrika Cup met Ivoorkust

23 dec 2021, 14:51

Ibrahim Sangaré en Sébastien Haller behoren tot de selectie van Ivoorkust voor het toernooi om de Afrika Cup. De middenvelder van PSV en de spits van Ajax moeten zich na de kerstdagen melden in Saudi-Arabië, waar bondscoach Patrice Beaumelle zijn ploeg gaat voorbereiden op het continentale toernooi dat over ruim twee weken begint in Kameroen. De selectie bestaat uit 28 spelers.

Ivoorkust beschikt over een sterke ploeg met naast de twee Eredivisiespelers onder anderen Franck Kessié (AC Milan), Serge Aurier (Villarreal), Eric Bailly (Manchester United), Nicolas Pépé (Arsenal) en Wilfried Zaha (Crystal Palace). Haller maakte dit seizoen grote indruk in de Champions League. De spits kwam in alle wedstrijden van Ajax tot scoren en maakte in totaal al tien doelpunten, waarmee hij topscorer van de Champions League is.

Ivoorkust neemt het in de groepsfase op tegen Equatoriaal-Guinea, Sierra Leone en Algerije. Sangaré en Haller missen de start van de tweede seizoenshelft in de Eredivisie en naar alle waarschijnlijkheid ook het duel tussen PSV en Ajax, op 23 januari. Ajax-doelman André Onana behoort tot de selectie van Kameroen voor de Afrika Cup.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.