Terug

Volg Vandaag Inside

San Paolo wordt Maradona-stadion, belooft voorzitter Napoli

San Paolo wordt Maradona-stadion, belooft voorzitter Napoli

26 nov 2020, 16:30

Aurelio de Laurentiis, de voorzitter van voetbalclub Napoli, heeft donderdag toegezegd dat het stadion van zijn club vernoemd zal worden naar Diego Maradona, de woensdag op 60-jarige leeftijd overleden Argentijn. De Laurentiis noemt de oud-speler van Napoli een 'unieke, onnavolgbare kampioen'. Maradona leidde in zijn hoogtijdagen de Zuid-Italiaanse club twee keer naar de landstitel. Napoli speelt in het San Paolo-stadion.

'Jouw zwaktes, jouw onvolmaaktheden, jouw fouten staan op dezelfde hoogte als jouw immense grootsheid', zegt De Laurentiis, die Maradona vergelijkt met een 'rusteloos werk' van kunstschilder Caravaggio. 'Onbeheersbaar en wild maar tegelijk groots.'

De naamswijziging werd woensdag al geopperd door Napels' burgemeester Luigi de Magistris. 'Ik geloof dat het het juiste is om San Paolo naar jou te vernoemen', stelt De Laurentiis. 'Zo kan je blijvend getuige zijn van de goede weg die dit team is ingeslagen. Jouw jaren hier zijn in het geheugen van de mensen van Napels gegrift. Je zal altijd bij ons zijn.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.