Terug

Volg Vandaag Inside

'Sala-tragedie krijgt pijnlijke wending: Cardiff beschuldigt Nantes van medeplichtigheid'

'Sala-tragedie krijgt pijnlijke wending: Cardiff beschuldigt Nantes van medeplichtigheid'

28 jan 2020, 19:44

Deze week is het een jaar geleden dat het vliegtuig met Emiliano Sala en piloot David Ibbotson neerstortte in Het Kanaal. Zowel Sala als de piloot kwamen daarbij om het leven. Sala was onderweg naar Cardiff City, dat de Argentijnse spits in de winter overnam van FC Nantes. De nasleep van dit tragische ongeval heeft nu een pijnlijke wending genomen, meldt het Franse L'Equipe.

FC Nantes is al lange tijd aan het steggelen met Cardiff over de te betalen transfersom voor Sala. Dinsdag werd er echter een nog veel pijnlijker bericht naar buiten gebracht door L'Equipe. Cardiff City zou naar verluidt met Franse juristen in gesprek zijn om Nantes voor de rechter te slepen vanwege een aantal 'zorgwekkende elementen' rond de transfer.

Volgens de club uit Wales heeft Nantes gebruikgemaakt van niet gelincenseerde en illegale tussenpersonen. Ook bij het regelen van het vliegtuig van Sala. 'Als bewezen kan worden dat de clubleiding van Nantes ervan op de hoogte was dat Willie McKay (spelersmakelaar red.) zonder autorisatie commerciële vluchten regelde, zouden ze beschuldigd kunnen worden van medeplichtigheid aan doodslag', reageert jurist Antoine Vey tegenover de Franse krant.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.