Terug

Volg Vandaag Inside

Sainz in beeld bij Red Bull: 'Enige coureur die ons het afgelopen jaar heeft verslagen'

Sainz in beeld bij Red Bull: 'Enige coureur die ons het afgelopen jaar heeft verslagen'

26 mrt 2024, 15:25

Teambaas Christian Horner van het Formule 1-team Red Bull heeft ook Carlos Sainz toegevoegd aan de kandidaten voor een zitje bij het team in 2025. "Ik denk dat we het best denkbare duo bij Red Bull willen hebben en dan moet je soms ook buiten je eigen vijver kijken", vertelde de Brit aan Autosport.com na de Grand Prix van Australië.

Drievoudig wereldkampioen Max Verstappen viel zondag in Melbourne uit met een remprobleem, Sainz reed vervolgens in zijn Ferrari met een indrukwekkend optreden naar de overwinning. De Spanjaard leverde daarmee ook een ultieme lichamelijke inspanning, want twee weken geleden onderging hij nog een blindedarmoperatie.

"We hebben een toekomstige werkloze coureur zien winnen. Op basis van zo'n prestatie moet je geen enkele coureur uitsluiten", zei Horner, die voor 2025 een zitje vrij heeft naast kopman Verstappen. Het contract van Sergio Pérez loopt dit jaar af bij Red Bull.

Sainz moet aan het einde van dit seizoen weg bij Ferrari, omdat Lewis Hamilton is gecontracteerd vanaf 2025. Red Bull kan volgend jaar Pérez een nieuw contract aanbieden, maar ook kiezen voor een andere rijder. Uit de eigen gelederen zijn Daniel Ricciardo, Liam Lawson en Yuki Tsunoda gegadigden.

"We nemen onze tijd om een besluit te nemen. Pérez is dit seizoen ook goed begonnen, maar Sainz is wel de enige coureur die in het afgelopen jaar Red Bull heeft verslagen. Hij is kennelijk onze aartsvijand", verwees Horner ook naar Sainz' overwinning vorig jaar in Singapore, de enige grand prix in 2023 die niet door Verstappen of Pérez werd gewonnen.

René van der Gijp liet zich onlangs in Vandaag Inside lovend uit over de prestaties van Max Verstappen: "Wij hebben misschien de beste coureur aller tijden in ons midden!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.