Terug

Volg Vandaag Inside

Ryan Babel lanceert nieuwe single

Ryan Babel lanceert nieuwe single

26 mrt 2021, 17:35

Profvoetballer Ryan Babel lanceert een nieuwe single getiteld Young Champ, die vanaf 2 april te beluisteren is. Het nummer is onderdeel van zijn autobiografische debuutalbum, dat ook binnenkort uit zal komen.

"Muziek voelde als de meest natuurlijke vorm om mijn verhaal te vertellen", laat Babel weten. Zijn idee voor een album kwam nadat hem werd gevraagd een autobiografie te schrijven tijdens de eerste lockdown vorig jaar. Maar in plaats van een boek, wilde hij het met muziek doen. "Daarom deel ik verschillende periodes van mijn leven en carrière op de acht tracks die samen mijn debuutalbum vormen", vertelt de voetballer, die onder meer bij Ajax, Liverpool, Hoffenheim, Besiktas en Galatasaray speelde en twee keer met het Nederlands elftal op het WK stond.

Het album is niet een van de eerste keren dat Babel iets in de muziek doet. In zijn eerste periode bij Ajax in 2005 maakte Ryan Babel onder de naam Rio zijn rapdebuut in het nummer 1-2tje op het album Het land van, van Lange Frans & Baas B. Hij scoorde in 2008 met Darryl, Ali B en Soumia zelfs een hit met EeyEeyo.

Maar de muziek van zijn debuutalbum is volgens hem alsnog een grote verrassing voor velen. "Het zal sowieso een eyeopener zijn voor degenen die mij alleen kennen van mijn voetbalcarrière", aldus Babel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.