Terug

Volg Vandaag Inside

RvC-voorzitter Pier Eringa: 'Wij wilden graag dat Van der Sar bij Ajax zou blijven'

RvC-voorzitter Pier Eringa: 'Wij wilden graag dat Van der Sar bij Ajax zou blijven'

30 mei 2023, 10:31

De nieuwe voorzitter Pier Eringa van de raad van commissarissen betreurt het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar bij Ajax. "Wij wilden graag dat Edwin zou blijven, maar zijn besluit stond vast en we hebben dat te respecteren", laat hij weten.

"Het afgelopen seizoen is niet representatief voor de totale periode van Ajax onder zijn leiding", vervolgt Eringa. "De club heeft heel veel successen meegemaakt, is enorm gegroeid en heeft ook internationaal aan aanzien gewonnen. Zijn taken worden overgenomen door de zittende directie. Edwin blijft tot augustus beschikbaar voor overdracht en advies. Spoedig na 1 augustus verwachten we de nieuwe samenstelling van de directie bekend te kunnen maken. Onze ambitie daarbij is om iemand met een Ajax-achtergrond in de top toe te voegen."

Veel prominente leden van Ajax klagen over een gebrek aan mensen met 'Ajax-DNA' in de top. Daarom viel de laatste weken wel eens de naam van Jordi Cruijff bij de achterban van de club uit de hoofdstad. Hij nam zondag als sportief directeur afscheid van FC Barcelona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.