Terug

Volg Vandaag Inside

Ruud van Nistelrooij laat voor het eerst van zich horen na zijn vertrek bij PSV

26 mei 2023, 23:44

Ruud van Nistelrooij heeft twee dagen na zijn vertrek bij PSV van zich laten horen op sociale media. Via Twitter blikt de deze week vertrokken trainer terug op zijn tijd bij de Eindhovenaren.

Van Nistelrooij botste dit seizoen met zijn assistenten Fred Rutten en André Ooijer en moest in de krant lezen dat spelers met de directie over hem hadden gesproken. Algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart spraken dinsdagavond uitgebreid met de oud-voetballer. Ze dachten veel kou uit de lucht te hebben gehaald maar Van Nistelrooij stapte woensdagochtend alsnog op.

"10 jaar PSV, wat een prachtige rit!", begint Van Nistelrooij. "Ik mocht jeugdspelers helpen met geweldige collega’s bij de Academy, zodat zij de stap konden maken naar Jong PSV, PSV 1 of naar het profvoetbal bij een andere club."

"Talloze spelers waar ik nu met trots naar kijk in het betaalde voetbal, van Keuken Kampioen Divisie, Eredivisie, PSV 1 en grote competities in Europa. Vijf jaar heb ik ervaring opgedaan als assistent trainer en spitsentrainer terwijl ik ondertussen mijn diploma's behaalde. Daarna volgde drie jaar als hoofdtrainer bij 019 en één jaar bij Jong PSV. En vervolgens het ultieme: hoofdtrainer worden van PSV 1", gaat de oud-voetballer verder.

Tot slot wil Van Nistelrooij de supporters bedanken: "Prijzen winnen voor deze prachtige club met geweldige supporters. Bedankt voor jullie nooit aflatende steun overal waar we speelden! PSV zit voor altijd in mijn hart en ik zal de club en het team altijd blijven steunen".

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Van Nistelrooij stapte eerder deze week op bij PSV, omdat hij niet meer genoeg draagvlak voelde binnen PSV. De oefenmeester was met zijn ploeg eerder dit seizoen te sterk voor Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker. In de Europa League overwinterde PSV, maar was Sevilla in de eerste knock-outronde te sterk.

PSV heeft zondag aan een gelijkspel tegen AZ voldoende om zich op eigen kracht voor de voorronden van de Champions League te plaatsen. Rutten vervangt Van Nistelrooij op de bank in Alkmaar.

Johan vertelde vrijdagavond in Vandaag Inside nieuwe informatie over het vertrek van Van Nistelrooij bij PSV. Bekijk het terug in de video bovenaan het artikel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.