Terug

Volg Vandaag Inside

Ruud Gullit: 'Go Ahead Eagles, NEC, AZ, niemand is meer bang voor Ajax'

28 feb 2024, 12:28

Ruud Gullit stelt in zijn nieuwe column voor De Telegraaf dat er op dit moment geen enkele club 'bang is voor Ajax'. De voormalig topmiddenvelder heeft het te doen met interim-trainer John van 't Schip, nadat Gullit eerder ook medelijden had met de vertrokken trainer Maurice Steijn.

"In Amsterdam kunnen ze maar moeilijk accepteren dat zulke spelers niet meer rondlopen in de Johan Cruijff ArenA", schrijft Gullit. "Niemand is meer bang voor Ajax. Of het nu Go Ahead Eagles, NEC, AZ of Bodø/Glimt is. Voorheen speelde je tegen het Ajax-shirt dat imponeerde, tegenwoordig speel je tegen spelers die tekortkomen voor het niveau van Ajax. Wat dat betreft heb ik na Maurice Steijn ook te doen met John van ’t Schip."

Gullit heeft begrip voor de keuze van Van 't Schip om over te schakelen naar een ander systeem. "Begrijpelijk dat hij aan het sleutelen is geslagen aan zijn formatie", vervolgt Gullit. "Als je zo op de pijnbank wordt gelegd in Noorwegen, dan reis je niet met een gerust gemoed af naar Alkmaar. Het 4-3-3 van Ajax tegen Bodø/Glimt werkte niet en dus kwam Van ’t Schip met een andere tactische variant."

"Achteraf is het eenvoudig te veroordelen, maar hoe zou het zijn afgelopen tegen AZ met een 4-3-3?", gaat Gullit verder. "Als trainer, zeker als trainer van Ajax, kan je het nooit hardop zeggen dat je de schade zoveel mogelijk wil beperken en proberen één of drie punten weg te kapen. Maar in de situatie waarin Van ’t Schip verkeert, ga je wel zo denken als trainer. Voor spelers geldt hetzelfde", aldus Gullit over de sportieve malaise bij Ajax.

Eerder in Vandaag Inside zei Johan Derksen dat hij het fatsoenlijk zou vinden als Ajax aan alle seizoenskaarthouders de helft terugbetaalt. "Een supporter van Ajax heeft een garantie van goed voetbal, maar daar is geen sprake van dit jaar", zegt hij onder meer in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.