Terug

Volg Vandaag Inside

Ruud Gullit: 'Als aanvoerder was ik juist de dialoog aangegaan met Johan Derksen'

Ruud Gullit: 'Als aanvoerder was ik juist de dialoog aangegaan met Johan Derksen'

24 dec 2020, 11:50

In het AD heeft Ruud Gullit zich uitgelaten over de boycot die de spelers van Oranje, Jong Oranje en de Oranje Leeuwinnen afgelopen zomer afriepen tegen Veronica Inside.

Gullit had als aanvoerder zelf niet gekozen voor een boycot: 'Nee. Omdat ik niet geloof in het boycotten van wat dan ook. Als aanvoerder was ik juist de dialoog aangegaan met Johan Derksen. Zonder emoties, gewoon met argumenten. Maak duidelijk hoe je het voelt, hoe jij tegen zo'n grap en tegen dit onderwerp aankijkt. Alleen door naar elkaar te luisteren, ontstaat er begrip. Dat is niet de makkelijkste weg, maar het is sterker dan de deur dichtgooien.'

Gullit kon het daarom wel waarderen dat Memphis en Dumfries deelnamen aan een demonstratie in Rotterdam: 'Los van dat het qua anderhalvemeterregels misschien niet verstandig was, vind ik het alleen maar mooi als voetballers zich uitspreken. Maak je vooral hard voor je idealen, want als voetballer heb je het podium. Ik heb me dat zelf ook vaak gerealiseerd in mijn spelerstijd, toen Apartheid nog bestond in Zuid-Afrika, en Nelson Mandela jarenlang werd vastgezet op Robben-eiland. Het raakte me, dus ik probeerde me uit te spreken.'

Hij concludeert: 'De bevlogenheid van Memphis en Dumfries, dat is toch goed? Of willen we voetballers die zich niks meer zeggen, die nergens voor staan?'

Voorafgaand aan de veelbesproken thema-uitzending over racisme van Veronica Inside belde René van der Gijp met Ruud Gullit. Hij vertelt erover in de video hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.