Terug

Volg Vandaag Inside

Rutten onderuit tijdens debuut bij Anderlecht

Rutten onderuit tijdens debuut bij Anderlecht

20 jan 2019, 21:05

GENT (ANP) - Fred Rutten heeft als trainer van Anderlecht in de Belgische competitie gedebuteerd met een nederlaag. De uitwedstrijd tegen subtopper KAA Gent eindigde in 1-0. De nieuwe ploeg van Rutten bleef daardoor op 34 punten staan, nu evenveel als Gent. Koploper Racing Genk heeft 51 punten.

Anderlecht had het meteen al moeilijk in de beginfase. Dankzij de Franse doelman Thomas Didillon kwam de ploeg van Rutten de eerste twintig minuten ongeschonden door. Halverwege de eerste helft ging Anderlecht wat beter voetballen. Doelman Thomas Kaminski redde fraai op schoten van aanvoerder Sven Kums en Zakaria Bakkali (ex-PSV).

Na de rust bleef het spel van Anderlecht rommelig, met veel individuele fouten. De Noor Alexander Sørloth (ex-FC Groningen) kopte een kwartier voor tijd raak (1-0). Kort daarvoor had Francis Amuzu (Anderlecht) het veld verlaten na zijn tweede gele kaart.

Rutten (56) vertrok vorig jaar november als trainer bij Maccabi Haifa. Hij is bij Anderlecht de opvolger van Hein Vanhaezebrouck, die na een serie tegenvallende resultaten werd ontslagen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.