Terug

Volg Vandaag Inside

Rutte vond minuscuul statement van minister Helder 'precies juist!'

Rutte vond minuscuul statement van minister Helder 'precies juist!'

2 dec 2022, 17:02

Premier Mark Rutte is erg tevreden met het statement van minister Conny Helder tijdens het duel tussen Nederland en Qatar. Helder droeg afgelopen dinsdag een klein One Love-speldje en een sjaal met de tekst 'never mind'.

Ondanks dat Helder veel kritiek ontving na haar statement, weigert Rutte daar in mee te gaan. "Ze heeft heel veel goede gesprekken gevoerd over de kwestie van mensenrechten en de positie van arbeidsmigranten”, vertelt Rutte over het bezoek van de minister bij zijn wekelijkse persconferentie.

Ook is er vanuit het kabinet geen kritiek op het statement van Helder. "Ik vond het statement van Conny Helder precies juist, met het speldje. Dat vinden we ook als kabinet. Ik vind dat zij het erg goed gedaan heeft", concludeert Rutte.

Verder maakte Rutte vrijdagmiddag bekend dat er alleen bij een eventuele finale nog een Nederlandse delegatie naar het WK zal gaan. Over de opzet van de delegatie is nog niets bekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.