Terug

Volg Vandaag Inside

Rutte maakt enorme blunder op uitvaart: 'Een aanfluiting'

27 jan 2024, 19:54

Jort Kelder onthult in De Snobcast dat demissionair premier Mark Rutte onlangs een enorme blunder heeft gemaakt op een uitvaart in het buitenland.

“Jacques Delors overleed onlangs en Mark Rutte moest daarheen", begint Jort. "Die was toevallig in Parijs. Alleen hij was privé in Parijs, hij had geen kleren bij zich. Alleen maar casual dingen.” Rutte heeft vervolgens de hulp ingeschakeld van de Nederlandse ambassadeur in de Franse hoofdstad. “Dus toen heeft hij de Nederlandse ambassadeur gebeld en gevraagd: ‘wat is jouw maat?’ En die zat, dacht hij althans, redelijk in de buurt van Rutte.”

"Nou, dat paste dus ruimschoots niet. Als het nog te wijd was is, kan je het in ieder geval nog dichtdoen. Maar het was bij hem veel te krap, dus hij kreeg het jasje niet dicht. Het was een aanfluiting.” Volgens Jort heeft Rutte er daarom een jas overheen aan getrokken die nog wel dicht kon. “Dus hij heeft eigenlijk geprobeerd de hele begrafenis die jas aan te houden. Wat zeer ongepast is en toen daarna kwam er een diner, waarbij hij dus eigenlijk ook die jas aan moest houden. Nou, dat ging natuurlijk niet meer", besluit Jort.

Jort Kelder vertelde eerder aan tafel bij Vandaag Inside dat Mark Rutte erg gesteld is op Angela Merkel. Bekijk het fragment bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.