Terug

Volg Vandaag Inside

Rutte: 'Het voetbal ligt ook zonder publiek tenminste tot en met 1 juni stil'

Rutte: 'Het voetbal ligt ook zonder publiek tenminste tot en met 1 juni stil'

31 mrt 2020, 21:47

Minister-president Mark Rutte heeft zojuist tijdens de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen bevestigd dat het voetbal tenminste tot en met 1 juni stil ligt, ook zonder publiek.

De maatregelen die eerst geldig waren tot 6 april zijn tevens verlengd tot 28 april. Dit betekent dat horeca en scholen tot 28 april dicht zijn. Rutte bevestigde naar aanleiding van een vraag uit de zaal dat het profvoetbal tenminste stil ligt tot en met 1 juni. Profvoetbal valt namelijk onder vergunningsplichtige evenementen.

Eerder gaf directeur Eric Gudde vast te houden aan 6 april en daarna te kijken naar alternatieven. Door die alternatieven kunnen dus tenminste tot aan 1 juni een streep.

Door de woorden van Rutte ontstaat wel onduidelijkheid. De KNVB stelde vorige week nog dat het profvoetbal buiten de maatregelen voor vergunningsplichtige evenementen valt. Nu noemt Rutte de termijn van 1 juni wel in verband met het profvoetbal.

UPDATE: De KNVB heeft inmiddels een statement uitgebracht en meldt dat het scenario van wedstrijden zonder publiek voor 1 juni nu inderdaad vervalt. De bond wacht verder op richtlijnen van de UEFA. Het amateurvoetbalseizoen wordt definitief stopgezet. Er zullen geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn en het seizoen krijgt geen eindstand.

VIDEO - Johan over kritiek op corona-beleid KNVB: 'Dat krijg je als je Gudde directeur maakt'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.